United States of Tara - Yabanci Dizi Tanitim


Dizinin Konusu

United States of Tara, Amerika Showtime televizyonunda yayınlanan bir komedi, drama dizisidir. Diablo Cody tarafından yaratılan dizinin yapımcı kadrosunda ünlü yönetmen Steven Spielberg'te bulunuyor.
Dizinin konusu, çoklu kişilik bozukluğu adlı psikolojik bir rahatsızlığı bulunan ev kadını Tara ve ailesi etrafında geçiyor. Tara, kendisi dışında üç ayrı karaktere istemeden de olsa bürünmektedir. Bunlardan biri 16 yaşında, kıpır kıpır bir ergen kız olan T, diğeri 50'li yılların ev kadınlarından titiz ve tutucu karakter Alice, sonuncusu ise eski bir Vietnam gazisi, pasaklı, maço bir erkek olan Buck.
Tara, aldığı ilaçlar ile diğer kişiliklerinin kendi kontrolü dışında ortaya çıkmasını engellemektedir. Fakat ilaçların yan etkileri, Tara'yı halsiz ve uyuşuk bir bünyeye sokar. Kendi olabilmek isteyen Tara, ilaç kullanmadan kendi kendini kontrol etme çabalarına girer ve en beklenmeyen anlarda hortlayan karakterlerinin hayatına verdiği zararları idare etmeye çalışır, bol bol trajikomik olaylara maruz kalır.
United States of Tara, başrol oyuncusu Toni Collette ile "Outstanding Lead Actress in a Comedy Series" dalında Emmy Ödülü kazanmıştır. Ayrıca dizi, yine Emmy Ödülleri'nden "Outstanding Main Title Design" ödülünü kazanmıştır.



    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Dizimag - Yabancı diziler, dizimag, yabancı diziler, yabancı dizi izle, hd tek part - All Rights Reserved
Template Created by ThemeXpose